Om Brasserie 1761

Bygningen, hvor vi har glæden af at kunne byde dig velkommen til ”Brasserie 1761”, stammer helt tilbage fra 1761, hvor den blev bygget af en Hr. Peter Reepschlager, næsten som vi kender ejendommen i dag.

Fra 1769 til 1840 blev ejendommen købt og solgt et par gange, men hvad den konkret blev benyttet til, andet end beboelse, melder historien ikke noget om.

Den 3. december 1840 blev ejendommen solgt til en købmand, Hr. Asmus Bune, der åbnede en lille købmandsforretning i en del af stueetagen.

Indtil den 17. april 1846 ejede og bestyrede han “købmandsgården”, hvor den blev opkøbt af Hr. Jørgen Clausen og dennes hustru Anne Marie Fangel. De førte i mange år købmandsgården videre. Men da Hr. Jørgen Clausen den 12. juli 1863 omkom ved en frygtelig drukneulykke, prøvede hans hustru alene at føre forretningen videre.
På grund af krigen mellem Tyskland og Danmark i 1864, blev dette ikke let, og ejendommen blev derfor også beskadiget under bombardementerne.

Brogade 2 var dog en af de ejendomme, der hurtig blev genopbygget, og i 1868 blev ejendommen igen solgt, denne gang til en tømrermester Hr. Arne Petersen.

Ejendommen blev efterfølgende endnu en gang solgt, nemlig den 17. august 1888, da en pastor Hr. Sophus Holger Clausen købte den.

Hvad der efterfølgende skete er gætterier, men i 1894 under den tyske besættelse, blev der dog søgt og givet tilladelse til en gennemgående renovering af ejendommen. Stueetagen i ejendommen har igennem tiden huset mange forskellige forretninger.

Omkring 1960 åbner blandt andet en tobakshandler, Hr. Peter Johansen sin butik i ejendommen og den eksisterede helt frem til 1985. Ejendommen var tidligere delt op i 2-3 mindre lejemål og er først for 25 år siden blevet lagt sammen til et stort lejemål. Dette skete da restaurant Tortilla Flats udvidede og overtog hele stueetagen i 1991.

 

I 2003 købte Claus Per Elholm stedet af Jørgen Westermann og efter en gennemgående renovering i efteråret 2003 blev lokalerne hjemsted for OX-EN steakhouse.  Restauranten blev 5 år senere forpagtet ud til Morten og Anja fra Blans, som drev det i ca.10 år.

1. september 2019 overtog Carsten Jørgensen og Claus Per Elholm restauranten – total renoverede det og åbnede igen d. 1. november 2019 til det der er i dag, ”Brasserie 1761”
Den daglige leder er Claus Elholm, som også driver selskabs-restauranten Vollerup Kro.

Brasserie 1761, finder du i de stemningsfulde lokaler på Brogade 2, nede på havnefronten med slottet som nærmeste nabo. Hos Brasserie 1761 serverer vi moderne klassikere til fair priser, baseret på gode råvarer, som du kan nyde på en almindelig onsdag såvel som en festlig lørdag.

Du kan bestille et bord hos os her